Regen houdt Leyhof-jongeren thuis op Burendag

Zonder helpende handjes van de plaatselijke jeugd heeft GroenLinks toch een deel van de Leyhof schoongemaakt. Op zaterdag 22 september, Burendag, regende het dat het goot, maar dat weerhield de kleine groene brigade er niet van om enkele zakken afval te verzamelen.

Voor bewonersvereniging Leyhof betekende de ingekorte wijkactie een pleister op de wonde. Het kletsnatte springkussen voor de jeugd, een lokkertje, stond er verlaten bij. Als kinderen zo’n attractie - begrijpelijkerwijs - al links laten liggen, dan komen zij helemaal hun huizen niet uit om de straten te ontdoen van zwerfafval. ,,Het is niet anders’’, verzucht secretaris Harry Visseren van de bewonersvereniging. ,,Niemand had zich aangemeld, dus we kunnen niemand iets kwalijk nemen.’’

De harde kern van GroenLinks liet zich zaterdagmiddag echter niet kennen. Ons gemeenteraadslid Marlies van Beek greep de uitnodiging van de gastvrije buurtbewoners aan om onder een waterdicht tentzeil uitgebreid bij te praten. Ondertussen werden de stoepen, straten en struiken rond supermarkt Hoogvliet zienderogen natter maar ook schoner door de inspanningen van enige partijgenoten.

De koffie, thee en gezelligheid onder de luifel vergoedden veel, vond ook Marlies van Beek. ,,Ik vind het bijzonder dat een bewonersvereniging ons op Burendag uitnodigt’’, zegt zij. ,,Natuurlijk gun ik de organisatie van deze buurtactiviteit beter weer, en onszelf trouwens ook. Mocht GroenLinks volgend jaar weer een uitnodiging krijgen, dan reken ik erop dat het dan droog en druk is. Want het lijkt me leuk als ook de jeugd aan zo’n schoonmaakactie meedoet.’’

Wie een woonwijk wil voordragen voor een volgende schoonmaakactie kan contact opnemen met fractie-assistent Tim Brouwer de Koning van GroenLinks Leiderdorp (tim.brouwerdekoning@raadleiderdorp.nl of telefoon 06-38030152).