Fons Bitter Photography

Marlies van Beek

Raadslid

Ik ben Marlies van Beek. “Bij Culturele Antropologie heb ik vele landen, samenlevingen, mensen en culturen leren kennen door verhalen, theorieën uit boeken en door reizen. Nu vind ik het tijd worden om gewoon de handen uit de mouwen te steken. Ik wil niet uit de (sociale) media vernemen wat er allemaal zal veranderen in Leiderdorp. Ik wil daar een actieve en positieve bijdrage aan leveren."

Door mijn interesse in mensen, hoe zij samenleven en samenwerken, koos ik voor de studie Culturele Antropologie. Daardoor en in combinatie met mijn reizen door Latijns Amerika en Zuid Oost Azië, leer je niet alleen de ander maar ook jezelf beter kennen.

Naast de studie heb ik verscheidene (bij) banen en projecten gedaan. Zo heb ik een jaar in Suriname gewerkt als vrijwilligster in een opvangtehuis voor HIV besmette kinderen. Voor de NGO Both Ends heb ik verscheidene beleidstukken geschreven waaronder het Soja beleid in Brazilië.

Momenteel ben ik vooral actief in de culturele-/kunstsector. Ik schrijf (theater)scripts en hou mij bezig met de productie en catering. De belangrijkste overeenkomst tussen mijn studie en werkzaamheden is dat ik ga voor inhoudelijke kwaliteit en (persoonlijke) ontwikkeling.