Even voorstellen:

Wie:

Mijn naam is Bob Vastenhoud. Ik ben in 1982 in Schagen geboren. Na mijn studie geschiedenis in Leiden ben ik vanaf 1 januari 2009 in Leiderdorp neergestreken. Ik woon samen met mijn vriendin (Melpo) die afkomstig is uit Griekenland.

Beroep:

In 2000 ben ik natuurkunde gaan studeren in Leiden, in 2001 heb ik een overstap gemaakt naar geschiedenis waar ik in 2007 in ben afgestudeerd. Ik werk in Capelle aan den IJssel als projectmanager bij een bedrijf dat ICT diensten levert, voornamelijk binnen de voedselindustrie.

Vrije tijd:

In mijn vrije tijd kook en bak ik graag. Voor mezelf, of voor vrienden. Daarnaast dans ik sinds  2010 salsa, wat zowel erg gezellig is, als een prettige actieve manier voor ontspanning. Ook squash ik af en toe. Bij mooi weer in het weekend fiets en loop ik vaak met mijn vriendin door het Leiderdorpse groen. Als kind van de jaren 80 breng ik de nodige tijd door achter de spelcomputer en het internet en ik lees graag (hoewel te weinig). Als ik de tijd heb om te lezen kunnen dat zowel romans zijn, als (historische) literatuur. Tot slot maak ik graag stedentrips en reis ik vanzelfsprekend regelmatig naar Griekenland om het land en de familie van mijn  vriendin te bezoeken.

Waarom GroenLinks?

Ik kom van origine uit een links gezin. Goede spreiding van welvaart en gelijke kansen voor allen staan daarom al van jongs af aan bij mij hoog in het vaandel. Daarnaast vind ik het belangrijk dat er altijd stil wordt gestaan bij het milieu in maatschappelijke discussies en met name in de drang naar economische groei. Ook moet er daarbij worden gelet op logisch en goed doordacht beleid om draagvlak en burgerlijke betrokkenheid te verkrijgen.

Wat wil je bereiken?

Ik zet me in om Leiderdorp duurzamer en socialer te maken. Ik hoop te bereiken dat de hoeveelheid lokaal opgewekte duurzame energie de komende 4 jaar door het dak zal gaan en dat we dat als dorpsgenoten onderling kunnen organiseren. Ook grote windmolens in de Munnikkenpolder.

Tevens wil ik me inzetten om Leiderdorp (de plek en de mensen) gezonder te maken. Door meer groen, meer fietsen en minder vrachtwagens, maar ook door voorlichting over gezond eten en voldoende beweging. Juist aan mensen voor wie dat niet vanzelfsprekend is.

In de campagnetijd ben ik er achter gekomen dat oplossingen bedenken makkelijk is, maar dat komen tot oplossingen die ook anderen aanspreken alleen te bereiken zijn door daar veel over te praten en je ideeën aan te laten scherpen door zowel mede- als tegenstanders.

Dat zijn een hoop ambities. Ik gebruik bewust niet het woord beloften, want ik kan dit alleen niet waarmaken. Wat ik wel kan beloven is dat ik me met veel toewijding zal inzetten en dat ik open zal staan voor nieuwe en creatieve oplossingen en samen zal werken met iedereen die daar ook voor open staat.