Nieuws

Nuttige verkiezingsmarkt Winkelhof

Buiten was het bitter koud. Op het zgn. Hemaplein in de Winkelhof was het zaterdag van 10.00 tot 13.00 uur  aangenaam vertoeven. Alle partijen die in Leiderdorp meedoen met de gemeenteraadsverkiezingen waren aanwezig op de verkiezingsmarkt. Een gezellige drukte waarbij vele Leiderdorpers zich lieten informeren  over de plannen en standpunten van de partijen. Nu in spanning wachten op woensdagavond.

Lijsttrekkers onder elkaar

In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart aanstaande gaan de lijsttrekkers van GroenLinks (Bob Vastenhoud), ChristenUnie/SGP (Geert Schipaanboord) en de VVD (Bart Hoenen) uit Leiderdorp graag met elkaar in discussie. Dat doen ze in een continu online gesprek via video en brief. Het kan over van alles gaan; van politieke standpunten, gedeelde waarden, grappige dingen of ergernissen. Alles zonder een blad voor de mond, vanuit persoonlijke overtuiging en met een stevige dosis humor. Deze drie lijsttrekkers hebben enkele overeenkomsten qua leeftijdscategorie en geslacht maar komen ieder uit de meest verre uithoeken van het politieke spectrum. Zij nemen elkaar en geinteresseerden mee in hun leef- en belevingswereld. Kortom, een bijzondere en leuke manier om eens nader kennis te maken met deze Leiderdorpers.

Lees hier over de contacten tussen de lijsttrekkers

Spontane huis-aan-huisactie in Brittenstein

Ook in tijden van kou stijgt bij menigeen de verkiezingskoorts. De harde kern van GroenLinks verzamelde zich op een winterse zaterdag bij Jeannette Hofman-Züter voor een ingelast rondje canvassen. Je weet wel, zo’n huis-aan-huisactie waar vooraf soms niemand zin in heeft en die altijd weer blijkt mee te vallen.

Lees verder

Gemeentegrens oogt schoner dan ooit

GroenLinks Leiderdorp en Leiden bundelen krachten bij Stierenbrug

De groene jasjes van GroenLinks Leiderdorp en GroenLinks Leiden kunnen geen automobilist zijn ontgaan. Meer dan twintig enthousiastelingen hielden zaterdag aan beide zijden van de Stierenbrug een grote schoonmaakactie. Zelden zag de gemeentegrens er netter uit dan na de drukbezochte  opruimronde.

Lees verder

Leiderdorp bindt strijd aan met blik en PET-fles

GroenLinks gidst raad naar landelijke statiegeldalliantie

Leiderdorp bindt de strijd aan met zwerfafval. Op voorstel van GroenLinks sluit de gemeenteraad zich aan bij de landelijke statiegeldalliantie, die zich sterk maakt voor statiegeld op blikjes en PET-flessen. Uit onderzoek blijkt dat de afvalberg op die manier met 70 procent kan slinken.

Ons raadslid Bob Vastenhoud is blij met het unanieme besluit. ,,Net als veel andere Leiderdorpers stoor ik mij mateloos aan alle troep op straat’’, zegt hij. ,,Materialen zoals blik en PET-flessen kunnen we bovendien hergebruiken. Door statiegeld te heffen verwacht ik minder rommel op straat en een langer gebruik van materialen. Dat noem ik win-win. Weg met de wegwerpmaatschappij.’’

 

Pagina's