Nieuws

‘Ook hondenbezitters willen schone Bloemerd’

Platform Hondenweer en GroenLinks ontdoen park van zwerfvuil

Met vereende krachten hebben GroenLinks en Platform Hondenweer de Bloemerd uitgekamd op zoek naar de ergst vervuilde plekken. Er was zaterdag wel wat zwerfaval te vinden, maar de totale oogst viel mee. Of tegen, afhankelijk van hoe je tegen de zaak aankijkt. Platform Hondenweer - vertegenwoordigd door Irene Flinterman - had zich uit bezorgdheid gemeld bij GroenLinks, dat elke maand ergens in Leiderdorp een wijkactie houdt. Veel hondenbezitters ergeren zich volgens Flinterman aan de troep in de Bloemerd als zij er de hond uitlaten.

Lees verder

GroenLinks luncht mee met Pluspunt

Diensten en activiteiten slaan aan bij oudere Leiderdorpers

GroenLinks staat midden in de samenleving. In het kader van de sociale acties zocht een deel van onze fractie Pluspunt op, één van de welzijnsorganisaties en zorginstellingen die in Leiderdorp actief zijn. Pluspunt biedt met 130 vrijwilligers met name oudere Leidersdorpers diensten en activiteiten aan om het welzijn te bevorderen. Van dit aanbod maken vooral alleenstaanden gretig gebruik. Marlies van Beek, fractie-assistent en burgerraadslid, was erbij.

Lees verder

Miljoen voor duurzaamheidsleningen is stap in de goede richting

Mogelijk ook kans op lening bij benodigd klein budget

Op initiatief van onder meer GroenLinks breidt Leiderdorp het budget voor de duurzaamheidsleningen fors uit tot een fonds van 1 miljoen euro. GroenLinks is hier heel blij mee. Het is een forse stap in de goede richting, al is het nog lang niet voldoende.

Lees verder

Bomenplan heeft te veel losse eindjes

GL wil regels voor herplanting, kosten, kwaliteit en lange termijn

GroenLinks kan zich niet vinden in het aan de gemeenteraad voorgelegde Bomenbeleidsplan 2017. Natuurlijk vindt ook GroenLinks dat er duidelijke richtlijnen moeten zijn waarop Leiderdorpers zich kunnen beroepen als bomen overlast geven. Maar wij missen in dit plan de afweging tussen algemeen en particulier belang. Ook blijft vaag wie opdraait voor de kosten. Bovendien wordt herplanting onvoldoende gegarandeerd. De gelden daarvoor mogen niet worden ingezet voor onderhoud.

Lees verder

Gemeente is GroenLinks een stap voor

Sleutelbloemzoom wel opgeruimd, maar bewoners niet tevreden

Zou het toeval zijn dat GroenLinks bij wijkacties alleen nog maar schone straten aantreft? De Sleutelbloemzoom zag er zaterdag in elk geval tiptop uit. Logisch, zo oordeelden tien bewoners, want de gemeente was onlangs langs geweest. Nu is GroenLinks niet zo van de complottheorieën, maar bij de vorige wijkactie waren de gemeentelijke plantsoenwerkers de vrijwilligers en raadsleden van onze politieke partij ook al een stap voor. Gemeenteraadslid Frauke Joester vermoedt dat de gemeente rekening houdt met de maandelijkse activiteiten van GroenLinks.

 

Lees verder

Steuntje in de rug voor bewoners van Leythenrode

GroenLinks helpt mee met puzzelspeurtocht door Leiderdorp

GroenLinks heeft een steentje bijgedragen aan het welslagen van de activiteiten van zorginstelling Leythenrode.  Vijf leden of sympathisanten van de partij hielpen mee met een puzzelspeurtocht voor bewoners, die in hun rolstoel een stukje door Leiderdorp werden geduwd. Het uitje was beregezellig en: ,,Je hoort ook nog eens wat.’’ Ons burgerraadslid en fractie-assistente Marlies van Beek had een deel van haar familie meegenomen. Vader Sjaak en zus Sari vergezelden gemeenteraadslid Frauke Joester en voorzitter Bart van Zandwijk op een mooie maandagmiddag.

 

Lees verder

Pagina's