Nieuws

GroenLinks eert ‘redder’ van lekke website

Leiderdorps Lawaai krijgt tweede leven na tip van buitenstaander

Marco Borst staat er goed op bij GroenLinks. Zaterdag ontving de Leiderdorper in de kantine van zwembad De Does een bolgewas als dank voor zijn rol als horzel. Dankzij een tip van Marco is de rammelende discussiewebsite Leiderdorps Lawaai van GroenLinks Leiderdorp onlangs aan een tweede leven begonnen.

Lees verder

Ibrahima completeert raadsfractie GroenLinks

De fractie van GroenLinks telt weer drie gemeenteraadsleden. Op maandag 11 december is Ibrahima Lamarana Bah officieel toegetreden tot de Leiderdorpse raad. In een goedgevulde raadszaal nam burgemeester Laila Driessen hem de eed af en feliciteerde de nieuwkomer als eerste. Vervolgens drukte Ibrahima nog vele handen voordat hij naast zijn fractiegenoten Jeannette Hofman-Züter en Bob Vastenhoud plaatsnam. Ibrahima volgt Frauke Joester op, die vorige maand onverwacht haar raadszetel opgaf.

Ibrahima slaat wethouder met bloembollen om zijn oren

Ibrahima Lamarana Bah is nog niet eens officieel benoemd tot raadslid of hij brengt wethouder Jeff Gardeniers al in een lastig parket. Tijdens het politiek forum zet Ibrahima - een groentje nog in de plaatselijke politiek - vraagtekens bij de bloembollen die Leiderdorp voor 100.000 euro wil laten planten in het perk langs de Engelendaal. Dat staat volgens GroenLinks in schril contrast tot de magere 6000 euro die de gemeente Leiderdorp voor de Voedselbank uittrekt.

Lees verder

GroenLinks begroet nieuw raadslid Ibrahima Lamarana Bah

IJs en weder dienende versterkt Ibrahima Lamarana Bah vanaf maandag 11 december de gemeenteraadsfractie van GroenLinks Leiderdorp. De 44-jarige Leiderdorper - tot nu toe actief als burgerraadslid - doet dat ten minste tot de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart 2018. Hij neemt de zetel over van Frauke Joester, die in november plotseling opstapte. Wie is Ibrahima Lamarana Bah en hoe ziet hij zijn rol in de raad?

 

Lees verder

GroenLinks maakt entree Winkelhof schoon

Aanstaand raadslid Ibrahima Bah laat gezicht zien tijdens wijkactie

Met een korte wijkactie rond heeft GroenLinks de omgeving rond de Winkelhof weer een net aanzien gegeven. De vernieuwde fractie en enige bestuursleden ontdeden de struiken rond het winkelcentrum zaterdagochtend van zwerfafval.

Lees verder

Frauke Joester verlaat gemeenteraad

Frauke Joester heeft de gemeenteraad van Leiderdorp verlaten. Afgelopen zaterdag diende het raadslid van GroenLinks haar ontslagbrief in bij burgemeester Laila Driessen. De partij denkt op korte termijn een nieuw raadslid te kunnen presenteren.

Frauke ziet ook af van een plaats op de kandidatenlijst van GroenLinks voor de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart 2018.

Pagina's