Nieuws

GroenLinks onaangenaam verrast door coalitieakkoord

Ambities blijven beperkt tot de Leiderdorpse honden van nu

Onze nieuwe fractievoorzitter Bob Vastenhoud schrijft de teleurstelling over het concept-coalitieakkoord van zich af. Hij verwijt de Leiderdorpse formerende partijen LPL, VVD en CDA vooral een gebrek aan ambitie. Die reikt volgens Bob niet veel verder dan dat Leiderdorp zelfstandig moet blijven en hondvriendelijker moet worden. GroenLinks mist vooral visie en heeft zo veel meer te bieden, zoals uit Bobs brief blijkt.

Lees verder

Leden kiezen nieuw bestuur

GroenLinks Leiderdorp heeft een nieuw bestuur. Tijdens de algemene ledenvergadering van dinsdag 8 mei kozen de aanwezige leden Aart Bolluijt tot voorzitter en Auke Hofman tot algemeen bestuurslid. Wilfried Smit blijft penningmeester.

Lees verder

‘Klaver-effect’ blijft uit in Leiderdorp

Opluchting over derde zetel, maar geen champagne

Valt dat even tegen. GroenLinks moet na de gemeenteraadsverkiezingen in Leiderdorp genoegen nemen met de vertrouwde drie zetels. Voor de gehoopte vierde en gedroomde vijfde zetel is de tijd kennelijk nog niet rijp. Geen champagne derhalve op de uitslagenavond in het gemeentehuis, maar wel weer nieuwe plannen. Voor de verjongde fractie is er volop werk aan de winkel.

Lees verder

Lijsttrekkers onder elkaar

In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart aanstaande gaan de lijsttrekkers van GroenLinks (Bob Vastenhoud), ChristenUnie/SGP (Geert Schipaanboord) en de VVD (Bart Hoenen) uit Leiderdorp graag met elkaar in discussie. Dat doen ze in een continu online gesprek via video en brief. Het kan over van alles gaan; van politieke standpunten, gedeelde waarden, grappige dingen of ergernissen. Alles zonder een blad voor de mond, vanuit persoonlijke overtuiging en met een stevige dosis humor. Deze drie lijsttrekkers hebben enkele overeenkomsten qua leeftijdscategorie en geslacht maar komen ieder uit de meest verre uithoeken van het politieke spectrum. Zij nemen elkaar en geinteresseerden mee in hun leef- en belevingswereld. Kortom, een bijzondere en leuke manier om eens nader kennis te maken met deze Leiderdorpers.

Lees hier over de contacten tussen de lijsttrekkers

Spontane huis-aan-huisactie in Brittenstein

Ook in tijden van kou stijgt bij menigeen de verkiezingskoorts. De harde kern van GroenLinks verzamelde zich op een winterse zaterdag bij Jeannette Hofman-Züter voor een ingelast rondje canvassen. Je weet wel, zo’n huis-aan-huisactie waar vooraf soms niemand zin in heeft en die altijd weer blijkt mee te vallen.

Lees verder

Gemeentegrens oogt schoner dan ooit

GroenLinks Leiderdorp en Leiden bundelen krachten bij Stierenbrug

De groene jasjes van GroenLinks Leiderdorp en GroenLinks Leiden kunnen geen automobilist zijn ontgaan. Meer dan twintig enthousiastelingen hielden zaterdag aan beide zijden van de Stierenbrug een grote schoonmaakactie. Zelden zag de gemeentegrens er netter uit dan na de drukbezochte  opruimronde.

Lees verder

Pagina's