PvdA-GroenLinks Leiderdorp bezoekt zaterdag 2 maart de Doeslaan. Ter hoogte van de voormalige kleiwarenfabriek reinigen politici en partijvrijwilligers tussen 11.00 en 12.30 uur de straat. Ook kunnen bewoners in gesprek met wethouder Gebke van Gaal en diverse gemeenteraadsleden.

De Doeslaan is zeker niet de grootste straat van Leiderdorp. Maar mede door honderd jaar bedrijvigheid van Ginjaar Kleiwaren heeft de buurt karakteristieke trekjes. De oude kleiwarenfabriek (1920 – 2020) is inmiddels een gemeentelijk monument, waarvoor nog geen bestemming is gevonden.

Tijdens de wijkactie wil wethouder Van Gaal ideeën uitwisselen met buurtbewoners, of die nu gaan over de gesloten fabriek of over andere gespreksthema’s in de Doeslaan. Daarnaast gaat de delegatie van PvdA-GroenLinks het straatvuil te lijf met grijpers en afvalzakken. Iedereen is uitgenodigd om een handje te helpen of een praatje te maken.

Wie een idee wil voordragen voor een wijkactie kan contact opnemen met fractie-assistent Tim Brouwer de Koning (tim.ank.bdk@ziggo.nl of 06 38 03 01 52).

Foto: Wilke Geurds (Leiden Lokaal)