Zo belichtte burgemeester Laila Driessen verschillende kanten van de gewezen wethouder, die enerzijds vooruitstrevende geesten als Marx en Engels bewonderde en anderzijds in traditionele giletjes op zijn werk verscheen. Traditiegetrouw overhandigde de burgemeester als geschenk voor bewezen diensten een Leiderdorpse dakpan (kwaliteit Ginjaar).

Fractievoorzitter Olaf McDaniel roemde de soepele samenwerking tussen fractie (grotendeels PvdA) en wethouder (van oorsprong GroenLinks). Ook signaleerde hij dat de overgang van talentvol gemeenteraadslid naar wethouder met een stevige portefeuille voor Bob – zonder eerdere bestuurservaring – groot was. Desalniettemin is hij erin geslaagd om een aantal belangrijke initiatieven te nemen, zoals de energie-fixers. Verder heeft Bob bijgedragen aan het verder voorbereiden van woningbouw op de Baanderij. Dat hij afgelopen zomer na 14 intensieve maanden zelf besloot te stoppen hebben we te respecteren, stelde de fractievoorzitter.

De fractie zette de gewaardeerde Leiderdorpse oud-wethouder vervolgens in het groen met planten van verschillend formaat: een voor in de voortuin en een voor in de achtertuin.