Onder aanvoering van Bob maakten ook de PvdA en de LPL zich sterk voor een diervriendelijke opstelling van de gemeente Leiderdorp. Collegepartij D66 aarzelde, omdat de kans bestaat dat de provincie of het Rijk mogelijk willen bijdragen aan het transport en opvang van wilde dieren. In dat geval kan een relatief armlastige gemeente de hand op de knip houden. De Stichting ter Ondersteuning Dierenambulance-Vogelasiel Regio Leiden komt dit jaar ruim 58.000 euro tekort.

Bob vindt dat dieren niet het slachtoffer mogen worden van het gehakketak van verschillende overheden over betaling van gewaardeerde diensten. Hij verwees naar de gemeente Leiden, die wel een deel van de transport- en opvangkosten van wilde dieren voor haar rekening neemt. Mocht Leiderdorp dat voorbeeld willen volgen, dan is steun van D66 aan zo’n voorstel onontbeerlijk. De collegepartij wil dat pas doen als later dit jaar duidelijk is of andere overheden hun verantwoordelijkheid nemen.

Daarop besloten GroenLinks, PvdA en LPL nog geen motie over een gemeentelijke bijdrage voor de dierenambulance in te dienen. Wel houdt Bob een vinger aan de pols. ,,Want gezien het mooie werk dat deze mooie organisatie doet’’, zegt hij, ,,willen we niet het risico lopen dat we haar door geldgebrek kwijtraken. Zorgplicht voor wilde dieren is bovendien een onderwerp dat leeft onder de inwoners. Kijk maar hoe veel mensen in de media melden dat zij ergens een nestelende zwaan hebben gezien.’’