Brede steun voor motie van PvdA en GroenLinks

Leiderdorp maakt zich sterk voor de opvang van alleenstaande kinderen van het Griekse eiland Lesbos. Een motie van die strekking, ingediend door PvdA en GroenLinks, kreeg maandag brede steun in de gemeenteraad. Alleen de VVD stemde tegen.

Namens GroenLinks betoogde ons gemeenteraadslid Marlies van Beek dat onze gemeente de schrijnende situatie op Lesbos inderdaad niet in haar eentje kan oplossen. ,,Maar we kunnen wel een deel van de oplossing zijn’’, aldus Marlies. Waar een wil is, is een weg. Zij refereerde aan eerdere Leiderdorpse gastvrijheid voor vluchtelingen in 2015. Zo iets is weer mogelijk, ,,mocht er een beroep op onze gemeente worden gedaan.’’

In dit geval gaat het om alleenstaande kinderen in vluchtelingenkampen op Lesbos, die ook nog eens te maken hebben met een corona-dreiging. Ruim dertig Nederlandse gemeenten hebben zich inmiddels publiekelijk voorstander getoond van opvang van alleenstaande kinderen in Nederland. De rijksoverheid heeft nog geen gehoor gegeven aan de Griekse oproep om 2500 kinderen elders in Europa op te vangen.