Wijkactie GroenLinks rond Hoogvliet is gauw geklaard

Zelden heeft het winkelplein rond Hoogvliet er zo gelikt uitgezien als afgelopen zaterdag. Al bij het begin van de wijkactie die GroenLinks er hield, had personeel van de supermarkt het eigen straatje schoongeveegd. Het resterende zwerfvuil verdween daarna pijlsnel in de vuilniszakken van GroenLinks.

Een buurtgenoot had de kwestie aanhangig gemaakt bij de gemeenteraadsfractie. Papier, karton en plastic rond Hoogvliet dwarrelde volgens haar vaak alle kanten op. Maar met een beetje goede wil zou de omgeving van de supermarkt in de Leyhof er een stuk netter kunnen uitzien.

Dat Hoogvliet de goedbedoelde kritiek ter harte heeft genomen, bleek zaterdagochtend. Weliswaar waren nog niet alle gaten en kieren rond de fietsenstalling gedicht, maar veel afval lag er niet rond de winkel. ,,We hebben vanochtend alles bij elkaar geveegd’’, zo vertelde een medewerkster de bezoekers van GroenLinks. Die verwijderden op hun beurt weggewaaide rommel en de onvermijdelijke sigarettenpeuken elders in de straat, dronken een kop koffie bij buurtbewoners, incasseerden en passant enkele complimenten en borgen daarnaast hun grijpers weer op.

,,Zo kan het dus ook’’, concludeerde onze fractievoorzitter Bob Vastenhoud na afloop tevreden. ,,Dankzij de melding van een dorpsgenoot komt Hoogvliet in beweging’’, zei hij. ,,Het resultaat mag er zijn. Nooit zag het er hier zo netjes uit. Dat is prettig voor de omwonenden, de klanten en ook voor de supermarkt.’’

Wie een woonwijk wil voordragen voor een volgende wijkactie kan contact opnemen met fractie-assistent Tim Brouwer de Koning (e-mail tim.ank.bdk@ziggo.nl of telefoon 06-38030152).