Wie kent niet de Stierenbrug? Op zaterdag 23 september houdt PvdA-GroenLinks van 11.00 tot 12.30 uur een wijkactie nabij het markante bronzen stierenbeeld. Aan de Leiderdorpse kant van de Leiderdorpsebrug steekt ook de nieuwe wethouder Gebke van Gaal op burendag de handen uit de mouwen.

,,Het lijkt mij een mooie manier om mensen te ontmoeten’’, zegt de wethouder enthousiast. Van Gaal deed eerder in Leiden ervaring op met wijkacties van GroenLinks, die schone straten en grachten opleverden en daarnaast vaak goede gesprekken met omwonenden. Gebke van Gaal is graag onder de mensen en kan al doende meteen haar nieuwe gemeente beter leren kennen.

In Leiderdorp heeft een wijkactie van PvdA-GroenLinks doorgaans een dubbel doel. Allereerst maken gemeenteraadsleden, de wethouder en partijvrijwilligers - met grijper en vuilniszak - een schoonmaakronde door de wijk. Daarnaast is er volop gelegenheid voor buurtbewoners om hun vragen en ideeën te delen met mensen die politiek actief zijn.

Wie een woonwijk wil voordragen voor een wijkactie kan contact opnemen met fractie-assistent Tim Brouwer de Koning (tim.ank.bdk@ziggo.nl of 06 38 03 01 52).