GroenLinks wil dat verkeerswethouder Wassenaar aan veel strakkere banden wordt gelegd in zijn onderhandelingen over de nieuwe plannen van  Leiden voor de aanleg van een Ringweg Oost. De fractie steunde gisteren tijdens de Raadsvergadering een amendement daartoe van de PvdA en LPL, maar vond dit niet ver genoeg gaan. “Wij hadden liever gezien dat het besluit over de te volgen koers, een voorstel van VVD-wethouder Wassenaar, zou worden uitgesteld tot er meer bekend is over de gevolgen wat betreft de verkeersdrukte, de financiering, de luchtkwaliteit en de geluidsoverlast in het gebied rond de Driegatenbrug”, aldus ons raadslid Frauke Joester. “Bovendien moet er veel beter en nauwer contact worden gelegd met de Leiderdorpers die daar wonen en dat is nog steeds niet naar behoren gebeurd.”

Om meer tijd te nemen voor onderzoek en bewonersoverleg diende GroenLinks een motie in om het voorgestelde spoorboekje voor overleg met Leiden voorlopig van tafel te halen. Deze motie werd niet voldoende gesteund maar mede daardoor zagen de coalitiepartijen zich genoodzaakt mee te gaan in het genoemde amendement van de PvdA en LPL. 

De burgers hebben er weinig vertrouwen in dat het college hun belangen goed zal behartigen. GroenLinks wil niet dat Leiderdorp straks te maken krijgt met de uitmonding van een Leids “verkeersriool”. “Het was verstandiger geweest om wethouder Wassenaar even in een lagere versnelling te zetten” aldus Frauke. GroenLinks wil er voor waken dat de raad straks voor voldongen feiten wordt gesteld  en er geen weg meer terug is. Frauke: “ Zoiets is in het verleden vaker gebeurd.” 

Op de publieke tribune kreeg Frauke tot driemaal toe groot applaus van de inwoners uit de wijk Driegatenbrug. Dat is een mooi steuntje in de rug, zo vindt onze fractie, die vast besloten is om net als zes jaar geleden opnieuw strijd te voeren tegen de aanleg van een Ringweg Oost als niet aan alle strenge eisen is voldaan wat betreft verkeersdrukte,  geluidsoverlast en luchtkwaliteit in Leiderdorp.



  

Bijlage: motie van GroenLinks om meer tijd te nemen voor onderzoek en bewonersoverleg.