Wie ben je en wat is jouw favoriete hobby/ bezigheid?

Ik ben Olaf McDaniel, getrouwd met Harriët en vader van 2 zoons en een dochter. In het dagelijkse leven ben ik organisatie adviseur en richt mij vooral op de verbetering van het onderwijs op scholen. In mijn vrije tijd mag ik graag sporten en ik voetbal bij RCL in het walking-footbal team. Een prima manier om op mijn leeftijd zonder al te veel gevaar voor blessures lekker te kunnen voetballen!

Een bijzondere hobby is stamboomonderzoek naar mijn familie McDaniel (of Macdaniel). We weten dat we afstammen van een Schot (Murdoch MacDonald), maar waar komt die vandaan? Geen gemakkelijke opgave, want hij kwam al in 1747 al naar Nederland.

Waarom wil je de gemeenteraad in/ wat motiveert jou?

Ik zit al meerdere periodes in de gemeenteraad en was van 2016-2018 wethouder. In die jaren heb ik gezien hoeveel de lokale politiek kan betekenen voor de Leiderdorpse inwoners. Vaak wordt alleen naar de landelijke politiek gekeken, terwijl de dingen die je dagelijks meemaakt voor een groot deel in de lokale politiek worden besloten.

Waar wil jij je de komende vier jaar voor inzetten?

Onze kernpunten zijn wonen, duurzaamheid en sociaal. En daar is de komende jaren veel te doen. De afgelopen 4 jaar is er te weinig op die punten gedaan, dat zullen we beter moeten doen. En ik ben heel blij dat we met een gezamenlijke PvdA-GroenLinks lijst uitkomen en als we voldoende stemmen halen weer een wethouder mogen leveren. Daarmee kunnen we het bestuur van ons fijne dorp weer een flinke impuls geven.