Wie ben je en wat is jouw favoriete hobby/ bezigheid?

Ik ben Roeland Schmidt, getrouwd met Heleen en heb met haar 2 dochters van 24 en 27. Ik werk als adviseur in gebiedsontwikkelingsprojecten. Dat zijn projecten waarin wonen, werken, infrastructuur en inrichting van openbaar gebied samenkomen. Ik woon al sinds 1993 met heel veel plezier in Leiderdorp, eerst in het oude dorp en nu alweer 22 jaar in de buurt van de Winkelhof. Ik hou van musea, steden, lezen, vakantie in Italie en lekker eten met vrienden.

Waarom wil je de gemeenteraad in/ wat motiveert jou?

Sinds 2006 ben ik burgerraadslid voor de PvdA en sinds 2016 raadslid. Mij motiveert daarbij dat ik vanuit mijn kennis en ervaring als het gaat om wonen, verkeer e.d. iets kan bijdragen aan de publieke zaak op het niveau van de gemeente. Dat is namelijk de overheid die inwoners het meest direct meemaken. Daar is elke keer weer van belang dat de gemeente dat zo duurzaam en sociaal mogelijk doet.  

Waar wil jij je de komende vier jaar voor inzetten?

Ik wil in de komende vier jaar graag helpen om Leiderdorp in de versnelling te krijgen op weg naar een duurzame, d.w.z. houdbare samenleving. Voor mij betekent dat dat we, naast alle klimaatmaatregelen en energietransitie (isolatie, zon en wind), ook anders als gemeente en inwoners met elkaar om leren gaan. Dat is nodig om deze grote en langdurige veranderingen met elkaar op een rechtvaardige manier in te richten.