Wie ben je en wat is jouw favoriete hobby/ bezigheid?

Ik ben Sarah van Roemburg, 47 jaar, en woon met mijn man en twee kinderen 15 jaar in Leiderdorp. Ik ben sportief, hou van gezelligheid en koken. Ik ga graag naar de markt en het theater. Ik werk bij het Ministerie van Justitie.

Waarom wil je de gemeenteraad in/ wat motiveert jou?

Ik wil graag in de gemeenteraad omdat het belang van een fijne woonomgeving heel belangrijk voor me is. Een buurt waar je je thuis voelt, je boodschappen kan doen, sport en werkt.  Een buurt die veilig en groen is.

Waar wil jij je de komende vier jaar voor inzetten?

In ons dorp wil ik me inzetten op het gebied van wonen: betaalbare huizen voor starters, jongeren of woningen waar oud en jong gemengd is. Iedereen verdient een plek, niet alleen mensen die voldoende inkomen hebben. Leiderdorp is aan het vergrijzen. Dat verdient aandacht, op het gebied van zorg en wonen. Ik zou graag van jongeren willen horen hoe we Leiderdorp ook voor hen, fijner kunnen maken om te wonen. Daarnaast moet er meer aandacht zijn voor de bouw zelf. Het mag speelser en groener.

Ik wil meer aandacht voor bestrating die water en groen doorlaat, meer groen tussen de straten en meer ruimte voor de fietser, bijvoorbeeld door voorrang aan fietsers te geven bij stoplichten.

De jeugdzorggelden zouden beter ingezet kunnen worden door meer/betere samenwerking tussen instanties.

Ook lokale ondernemers vind ik belangrijk: ze dragen bij aan activiteiten en zijn heel belangrijk voor lokale werkgelegenheid.

Ik wil me inzetten voor alle leiderdorpenaren. Want iedereen telt mee! Het lijkt soms wel dat leven/wonen in Leiderdorp alleen voor hoger opgeleiden is weggelegd en dat vind ik niet oké. Ik ben goed in organiseren en verbinden. Zo wil ik ervoor zorgen dat het voor alle mensen, met verschillende achtergronden en leeftijden fijn is om in Leiderdorp te (blijven) wonen!